Over ons

Dé woonwinkel in Enschede

100 Jaar geleden richtten Ypke en Hille Elzinga, vanwege hun passie voor het in- en aankleden van woningen, Elzinga Wonen op. Dit stokje werd overgedragen van generatie op generatie. Zo leerde de huidige eigenaar Ibo Elzinga alles van zijn vader Gerard Elzinga.

Groei

Wij zitten nog steeds op de plek waar grootvader de zaak begon aan de Voortsweg 29, waar zowel Gerard (1927) als Ibo (1961) is geboren. Wij zaten in een winkelstraat. Vroeger zaten naast ons slagerij Rotting en daar weer naast, Engels groente & fruit en schoenmaker Geerdink. Maar toen deze middenstanders er successievelijk mee ophielden, werd er telkens een pandje bij Elzinga bij aangetrokken, zodat de woonwinkel in oppervlakte echter wel enorm gegroeid is.

Vader op zoon

Ibo Elzinga rolde als het ware de zaak in. Want al gauw informeerde mijn vader Gerard hoe laat mijn schooldag erop zat. Om na het antwoord onmiddellijk vast te stellen hoe laat ik dus bij een bepaalde klant kon zijn, om te helpen om bijvoorbeeld een woonkamer van nieuw tapijt te voorzien.

Hij was mijn leraar en heeft mij heel veel geleerd. Ook in die tijd dat ik mijn middenstandsdiploma moest halen was ik altijd samen met hem aan het werk.

Intussen is onze meubelzaak niet meer weg te denken in het straatbeeld van Enschede. Dankzij onze jarenlange ervaring bezorgen wij met onze woonwinkel sinds jaar en dag comfort en leefgenot bij al onze klanten. We doen dit met een beproefd oog voor detail en afwerking, in combinatie met onze kennis en ons vakmanschap. Zo weet u zeker dat u zal slagen in onze woonwinkel in Enschede.

Wat verkopen wij tegenwoordig

Alle soorten vloerbedekking, PVC, Laminaat, gordijnen, vitrages,  Binnen en buitenzonwering, eethoeken, zithoeken, tafels, stoelen, banken en bedden. Kortom, alles voor de woninginrichting. Ook kunt u bij ons een grote voorraad aan Relax fauteuils en die van Fitform welke zelfs op maat worden gemaakt.

Het team van Elzinga Wonen

Het huidige team van Elzinga Wonen bestaat uit Ibo Elzinga, zijn vrouw Uschi en neef Bas.

Meer als 25 jaar werkte onze vaste stoffeerder Hans ook nog mee in ons familiebedrijf, maar door ziekte kan hij dit zware werk niet meer uitoefenen.

Onze drie kinderen zullen Elzinga Wonen niet overnemen. Ze hebben voor andere beroepen gekozen, waar wij helemaal achter staan.

Over enkele jaren zullen ook wij gaan stoppen met deze 100 Jaar bestaande woonwinkel, maar tot die tijd streven wij nog iedere dag samen als team, naar een optimale tevredenheid van de klanten. Doordat wij oprecht betrokken zijn, ontzorgen en adviseren wij onze klanten graag. En altijd op zeer vakkundige wijze en met net iets meer aandacht dan gemiddeld. Dat dit gewaardeerd wordt, blijkt wel uit het grote aantal tevreden vaste klanten. Want de kring van klanten groeit nog steeds ook na 100 jaar

Tijdens ons 100 Jaar jubileum hebben wij vele speciale aanbiedingen in sta-op fauteuils, bankstellen en andere woninginrichtings-producten.

Kom vrijblijvend langs of maak een afspraak bij u thuis of in onze woonwinkel .

Wij helpen u graag verder.

Uw Elzingawonen Team

elzinga wonen